Каталог

Все про підшипники

Подшипники

Без підшипників не просто уявити наше теперішнє життя. Підшипник незамінний у більшості деталей, що обертаються, різних вузлів, а також механізмів. Вони глобально використовуються як у маленькій техніці, побутового призначення, так і у великих механізмах виробничого промислового обладнання.

Жодне підприємство, жоден промисловий комплекс не може утриматися від використання підшипників, що мають обмежений термін служби. Все тому, що підшипникам на сьогоднішній день альтернативи не знайти.

Тому ефективність і надійність роботи, а значить, і економічна вигідність кожного підприємства або промислового комплексу, залежить від оперативної заміни тих, хто відслужив своє, постачання нових та ремонту наявних підшипників.

Підшипники - це технічні пристрої, які є частиною опор валів і осей, що крутяться. Приймають навантаження радіальні та осьові, прикладені до валу, і передають їх на раму або інші частини конструкції. При цьому повинні утримувати вал у просторі, давати можливість обертання, хитання чи переміщення з мінімальними енерговтратами. Якщо якість підшипників недостатньо хороша  працездатність і довговічність машини значно знизиться.

Опора з упорним підшипником називається підп'ятником.

Параметри підшипників:

  • Максимальне динамічне та статичне навантаження (радіальне та осьове).
  • Максимальна швидкість (оборотів за хвилину).
  • Розміри.
  • Клас точності
  • Вимоги до змащення.
  • Ресурс підшипника у оборотах.
  • Шуми
  • Вібрації

Кожен підшипник буде чудово працювати тільки чистим та змазаним. Попадання бруду або води понесе за собою прискорене зношування підшипника і відповідно до його швидкої заміни.

Є кілька способів захистити підшипник від забруднення:

-  Контактне ущільнення — пильовик, що добре охороняє підшипник від зовнішніх впливів. Через тертя робить певний опір обертанню, через це ущільнення не використовують у гоночних втулках.

- Лабіринтне ущільнення - металевий або пластиковий екран, що оберігає від пилу і не створює тертя.

-  Ущільнення промпідшипника — виконане з гуми, (RS, 2RS) або металу (Z, ZZ) кільце, закриває зазор між зовнішнім та внутрішнім кільцями підшипника. Бувають односторонніми та двосторонніми.

Час показав, що відмінний брудозахист гарантований лише поєднанням різних видів ущільнень, причому штатне ущільнення промпідшипника не дуже добре захищає від бруду і його треба дублювати з іншим видом захисту. Навіть із відмінним брудозахистом вода може проникнути всередину підшипника, що призведе до посиленого зносу та корозії. Стан підшипників необхідно обов'язково періодично контролювати.

Виробники після типу підшипника пишуть літери – суфікси – наприклад, «RS», «ZZ». Вони позначають тип пильовика. В основному використовуються такі:
Z – захист підшипника металевим пильовиком з одного боку
ZZ – захист підшипника металевим пильником з обох боків
RS – захист підшипника з обох боків металевим пильником з гумовим покриттям
2RS – з обох боків
Однак є виробники, які використовують свої позначення.