Каталог

Що таке запірна арматура та її призначення

Что такое запорная арматура и ее предназначение

На сьогоднішній день складно уявити підприємства, будь воно промислове чи нафтопереробне, без експлуатації трубопровідної арматури. Без неї ми б не отримували в кінці те, до чого ми так звикли, до звичайних, і звичних погляду продуктів споживання. Асортимент запірної арматури, на сьогоднішній день, настільки великий, що перерахування кожної позицій може зайняти багато часу, але більш поширені позиції завжди в наявності і у вільному доступі.

Запірна арматура, як уже давно відомо багатьом, служить для перекриття та контролю робочого середовища у трубі.

Ділиться вона на декілька основних категорій, а саме:

  1. Захисна (відсічна)
  2. Запобіжна
  3. Запірна
    1. Контрольна
    2. Спускна (дренажна)
  4. Регулююча
    1. Редукційна (дросельна)
    2. Запірно-регулююча

Також, за принципом дії на:

  1. Засувки
  2. Клапани (вентилі)
  3. Кульові крани
  4. Поворотні затвори

Ще основним розділом арматури є приєднання. Воно буває трьох видів:

  1. Фланцеве
  2. Муфтове (різьбове)
  3. Під приварювання (приварне)

Варто зазначити, що часто споживачі стикаються з питанням управління. Не кожне підприємство на сьогоднішній день може дозволити собі повну автоматизацію лінії. Тому виробники і в цьому питанні вирішили нам допомогти.

Управління буває під:

  1. Ручний привід (ручне)
  2. Ручний редуктор (механічний редуктор)
  3. Електропривід
  4. Пневмопривід
  5. Гідропривід

Кожен клієнт, обравши потрібні позиції, з вище перерахованих пунктів, набагато простіше і швидше зможе підібрати собі (підприємству) необхідний товар. Також не варто забувати і про те, що при зондуванні ринку або купівлі трубопровідної арматури необхідно обов'язково знати тиск середовища в трубопроводі, це дуже важливо при виборі та експлуатації (неправильно підібраний товар може значно порушити систему трубопроводу) та матеріал виконання, який також нам виробник пропонує у великому асортименті. І обов'язково потрібно віддавати належне місце самому середовищу, заради якого Ви станете підбирати арматуру. Так само як і з тиском, так і з середовищем, потрібно обходитися делікатно, тому що неправильно підібраний матеріал виконання може значно скоротити свій термін служби вузла.

Зі свого боку ми Вам нагадуємо, що на цьому асортимент не закінчується та не стоїть на місці. Щодня наші гіганти-виробники ламають голову над новими винаходами, щоб якнайбільше заощадити Ваш дорогоцінний час і працю. А ми, не сидячи на одному місці, а відвідуючи різноманітні форуми та виставки, як в Україні, так і в інших країнах, намагаємося якнайшвидше ввести на ринок усі можливі новинки та виставити на ваш погляд та засудження.